Het spel Stratego.

Stratego, het spannendste strategische bordspel

Stratego, het spannendste strategische bordspel. Ben jij op zoek naar spanning en sensatie op de vrijdagavond? Dan is dit hét perfecte bordspel dat je samen met je buurman of buurvrouw, je vriend of vriendin, je oma of opa of je hond kunt spelen.

Wat is Stratego?

Het doel van Stratego is super simpel. Verover de vlag van je tegenstander en jij wint. Daarbij is het wel een hoofdzaak dat je je eigen vlag beschermt. Hierbij moet je dus heel strategisch gaan denken, daarom heet het spel dus ook Stratego. De Nederlandse variant met de naam Stratego is tijdens de tweede wereldoorlog bedacht en het spel bestaat net zoals toen nog steeds uit 40 blauwe speelstukken en 40 rode speelstukken. De zetten bij Stratego worden om en om gedaan en de waarde van de pionnen van de tegenstander zijn niet zichtbaar.

Hoe werkt het spannende strategische bordspel Stratego?

Beide spelers kiezen een kleur en stellen de pionnen zo strategisch mogelijk op. Deze moeten met de rugzijde naar de tegenstander toe geplaatst worden zodat de rangorde van de pionnen niet zichtbaar is. Voor de opstelling zelf hoeven jij en je tegenstander alleen de onderste 4 rijen van het bord te gebruiken. Het scherm kan je in het midden van het bord plaatsen om zo geconcentreerd mogelijk aan de geheime opstelling van jouw speelstukken te werken. Indien beide spelers tevreden zijn met de opstelling, wordt het scherm weer verwijderd en kan de strijd beginnen.

Spelen of skippen?

Stratego spelen wij! Doordat het spel een ongelofelijk brede historie heeft in de bordspellenwereld en ons toch iedere keer weer opnieuw verbaast blijven wij het spel enthousiast spelen. Stratego duurt ongeveer 45 minuten en je kunt het dus met z’n tweeën spelen. Is Stratego nou een moeilijk spel? Als jij dammen of schaken al lastig vindt, dan ja. Houdt je er van om gehele strategieën te bedenken om daarmee uiteindelijk jezelf en je tegenstander te verbazen met een goede set? Dan is dit spel zeker voor jouw weggelegd en kun je de moeilijkheidsgraad zelf bepalen. Wij raden Stratego in ieder geval aan als je fan bent van strategieën en tactieken bedenken. Stratego is te koop bij Bol.com voor € 29,95 via het onderstaande linkje:

Bestel Stratego nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews