Het partyspel: 30 seconds

Bijna iedereen is wel bekend met 30 seconds. De een verafschuwt het en de ander wordt zo fanatiek dat er nog net niet met tafels wordt gegooid. Wat je er ook persoonlijk van vindt, het is een partyspel waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht hoe groot de groep is. En juist daarom is 30 seconds het ideale spel voor de zaterdagavond.

30-seconds-partyspel

Wat zijn nou de officiële regels?

Menig vriendengroep heeft elkaar wel een paar dagen genegeerd na onenigheid over de spelregels van 30 seconds. Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld als iedereen doet denken. Om zo min mogelijk ruimte te laten voor eigen interpretatie hebben wij de regels van dit partyspel voor jou verzameld.

  • Je mag de kaart pas lezen als de zandloper is omgedraaid
  • Is de tijd om? Dan stopt ook direct je beurt
  • De tegenstander is verantwoordelijk voor de tijd

Wat mag nou absoluut NIET:

  • Het woord noemen, of een deel van het woord
  • Rijmt op of klinkt als. Je kent de trucjes wel…
  • Het alfabet gebruiken als verwijzing (Dus nee, je zegt niet: die laatste letter uit het alfabet)
  • Wijzen naar iets in huis, een speler, eigenlijk alle vormen van wijzen
  • Vertalen naar welke andere taal dan ook (Voor je het je afvraagt, ja ook alle dialecten meegenomen)

3 tips waarmee jij het partyspel 30 seconds wint!

Ik hoor je al denken, wat mag eigenlijk wél bij 30 seconds. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor jouw team geheid gaat winnen met dit partyspel.

1. Choose wisely

Dit klinkt wellicht gek, maar wie jij in je team hebt is cruciaal! Is jouw vriendlief niet zo sterk in algemene kennis. Skip hem. Zorg voor een veelzijdig team. Neem bijvoorbeeld je opa, je neefje en je moeder. Zo heb je een bak met kennis en ervaring.

2. Scan snel

Ben jij aan de beurt? Scan razendsnel die 5 woorden op je kaartje. En bedenk goed welke kennis je team heeft. Zit je neefje altijd urenlang FIFA te spelen? Ga dan als eerst voor die ene voetbalspeler op je kaartje.

3. PAS!!!

Weet jij totaal niet wat voor woord iemand probeert te omschrijven? Schreeuw dan meteen: PAS! Je hebt maar 30 seconds, dus snelheid is key. Mocht je in een gekke situatie toch tijd over hebben aan het eind, kun je altijd weer terug naar dat woord (Spoiler: tijd over heb je nooit).

30 seconds: spelen of skippen?

Zoals je al begrijpt hebben ook wij een haat en liefde relatie met het partyspel 30 seconds. Over het algemeen kunnen we zeker zeggen: spelen! Echter hoeft het wat mij betreft niet wekelijks op tafel te komen. Soms is je 30 seconds meter op, en dan hoef je het spel gewoon een paar weken niet te zien.

partyspel-30-seconds

 

Bestel 30 Seconds direct via de onderstaande link naar Bol.com!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews