Specificaties

 • Speelduur: 30 of 60 minuten
 • Geschikt voor leeftijd: Vanaf 6 jaar
 • Uitgever: Jumbo
 • Aantal spelers: 3 tot 15 spelers
 • Hoe moeilijk is het spel: 1/5

Speluitleg van Party & Co Family

Party & Co Family is de variant voor alle leeftijden. Het is een spel waar alles wel in voor komt. Van tekenen tot uitbeelden. Je beleeft de grootste lol met de hele familie!

Je kunt het spel spelen in teams of individuen, met een max van drie verschillende. Zorg dat je de spelers over de teams verdeeld. Je kunt kiezen met welke kant van het bord je het spel wil spelen, ze verschillen namelijk in spelduur. De ene kant duurt 25 minuten en de andere kant 50 minuten.

Je begint het spel door een team te kiezen dat mag beginnen. Zij gooien met de dobbelsteen en verplaatsen deze over de vakjes op het speelbord. Vervolgens doet iemand de opdracht van het bijbehorende vakje. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen en voor volwassenen. Als het team de opdracht succesvol uitvoert dan nemen ze een uitdagingskaart en spelen verder. De nieuwe opdracht moeten ze uitvoeren met de gekke uitdaging van de kaart. Zo ga je verder totdat je een opdracht verkeerd uitvoert. Dan is het volgende team aan de beurt. Je hebt gewonnen als je team de opdracht van het laatste vakje succesvol uitvoert. Hiervoor nemen ze 3 uitdagingskaarten en de tegenstanders beslissen welke van de 4 opdrachten het team moet doen, inclusief de drie uitdagingen. Als ze de opdracht goed hebben, winnen ze!

Hoe speel je Party & Co Family?

 • Vragen: Een speler van een ander team leest de vraag voor. Het team dat aan de beurt is moet ÉÉN ANTWOORD geven waar iedereen het over eens is.
 • Gebarentaal: Eén speler van het team moet er met gebarentaal voor proberen te zorgen dat zijn teamgenoten binnen de tijd raden wat er op het kaartje staat.
 • Tekenen: Eén speler van het team moet ervoor proberen te zorgen dat zijn teamgenoten binnen de tijd raden wat er op het kaartje staat, door simpele tekeningen te maken.
 • Partykubussen: Twee spelers moeten drie kubussen vasthouden tussen de lichaamsdelen die staan aangegeven op de bovenkant van de kubus. Binnen de tijd en zonder te laten vallen natuurlijk.
 • Dobbelsteen: Gooi nogmaals.

Tips om Party & Co Family te spelen

 • Door de verschillende kaarten, is bij dit spel het mogelijk om team volwassenen tegen team kinderen te spelen.
 • Gewoon lekker gek doen bij het spel en je krijgt geheid buikspierpijn van het lachen!

Spelen of skippen?

Spelen: Party & Co Family is een leuke variant die je al vanaf drie spelers kunt spelen. Ook met een grotere groep is het leuk om te spelen, want je kunt de spelers gewoon opdelen in drie teams. Het is ook fijn dat er verschillende opdrachten zijn voor kinderen en volwassenen, zo kan iedereen genieten van het spel.

Skippen: Wanneer je niet speelt met een gemengde groep van kinderen en volwassenen zou ik adviseren om een andere editie van Party & Co te spelen. Bijvoorbeeld Party & Co Junior (voor kinderen), Party & Co Original of Party & Co Original Jubileum.

Bestel Party & Co Family nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews