Ticket to Ride

Ticket to Ride is tegenwoordig een inmens populair en leuk bordspel. Het wordt gespeeld door jong en oud. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook nog eens een portie aardrijkskunde kennis erbij krijgt. Na dit spel weet jij waar Warschau en Constantinopel liggen! Wil jij nou leren hoe je dit spel speelt en of het iets voor jou spelletjes kast is? Lees dan snel verder.

leuk-bordspel-ticket-to-ride

Waar gaat Ticket to Ride over?

Ticket to Ride is een leuk bordspel waarin je strijd tegen je tegenstanders om de grootste treinsporen over Europa te maken. Je waant je in het werelddeel Europa en probeert je tegenstanders te slim af te zijn. Misschien ga je wel met opzet een verkeerde route leggen om de anderen op een dwaalspoor te zetten? Het spel is geschikt vanaf 8 jaar dus ook de kids kunnen gezellig meespelen. Het duurt ongeveer 60 minuten en je kan het bordspel met 2 – 5 spelers spelen.

Hoe speel ik Ticket to Ride?

Als je het speelbord hebt neergelegd kunnen alle spelers hun pion op de puntentelling langs het bord leggen. Je begint met het pakken van 45 wagonnetjes en 3 stations. Iedereen krijgt 3 routekaarten. Hiervan moet je er 2 houden. Op de kaart staat aangegeven hoeveel punten je krijgt als je de route hebt behaald. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat jij wint! Maar sommige lange routes met veel punten zijn erg lastig te voltooien. En elke onvoltooide route is het aantal punten bij jou eraf… Een leuk bordspel met een twist dus.

Om de routes te leggen heb je kaarten nodig. Hiervan mag je er 2 pakken als je aan de beurt bent. Verzamel dezelfde kleur kaarten als de kleur die de route heeft die jij wilt leggen. Heb je genoeg kleuren verzameld? Claim dan een spoor! Leg je kaarten neer en zet je wagonnetjes op het bord. Deze route is nu van jou, en niemand kan die meer afpakken!

Ticket-to-ride-leuk-bordspel

Aan het eind van het spel telt iedereen zijn punten op. Je krijgt punten voor het aantal wagons op het speelbord en je voltooide routes. Degene met de meeste punten wint het spel en mag zich meester conducteur van Europa noemen.

Ticket to Ride: Spelen of skippen?

Ticket to Ride is een ontzettend leuk bordspel wat zelfs na 100 keer spelen vernieuwend blijft. Door het fantastische design van het speelbord en de talloze routes krijgt dit spel van ons zeker het label SPELEN! Ben jij op zoek naar een leuk bordspel? Koop hem dan nu via de onderstaande link!

Bestel Ticket to Ride nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews