Je bent vast wel bekend met de wereldbekende Netflix serie: La Casa De Papel! In deze serie beroofd een hecht team van Spaanse criminelen één van de grootste banken van Spanje, De Koninklijke Munt. De serie is sinds 2017 al één van de grootste hits in de geschiedenis van Netflix en het bereik van de serie wordt alsmaar groter. Op 3 december is ook eindelijk deel 2 van seizoen 5 uitgekomen dus om goed in de stemming te komen is het natuurlijk superleuk om zelf uit te vogelen hoe je nou een bank beroofd. Dit is onze review over hét spel van de serie, La Casa De Papel: Escape Game!

La Casa de Papel ontsnap spel

Speluitleg

La Casa De Papel: Escape Room is een spannend denkspel. Het spel is te spelen met 2 tot 8 personen. In het spel doorloop je in principe het gehele proces van de bekende bankoverval. In het begin moet je de 8 personages van de serie verdelen onder jouw gezelschap. Mocht je niet op de hoogte zijn van alle personages in de serie dan kun je deze natuurlijk altijd even opzoeken. Iedere personage in het spel beschikt over een bepaald voorwerp die later in het spel goed van pas kan komen. Om uit de bank te ontsnappen moet je in totaal 15 stappen ondernemen. Bij iedere stap moet je een puzzel oplossen en een code van vier cijfers invullen. Deze kun je controleren in het spelboekje of invullen op de website zelf. Bij iedere puzzel kun je drie hints krijgen of zelf om de oplossing vragen. In het begin kunnen al deze instructies even een leeswerk zijn maar als je eenmaal bent begonnen krijg je meer voorwerpen en instructies die ervoor kunnen zorgen dat je uit de bank kunt ontsnappen. De variatie in de stappen is groot dus je hoeft niet continu dezelfde puzzels op te lossen.

Money Heist costume

De puntentelling

De puntentelling is simpel: wie de meeste puzzels heeft opgelost en het eerst de bank verlaat met de buit heeft gewonnen. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je alle puzzel oplost en alle codes goed hebt ingevuld. Ook is het mogelijk om het spel in teams te spelen, waarbij je het met teams tegen elkaar opneemt. Wel is het zo dat de overige spelers moeten wachten tot de ander klaar is met het oplossen van de puzzel, zo kan hij of zij namelijk een stap verder zetten. De overige spelers kunnen ondertussen wel de kaartjes bekijken en de eigenschappen van zijn of haar personage doornemen. Het spel is tamelijk lineair opgesteld en er zijn verder hints of instructies die ondertussen doorgenomen kunnen worden. Dit is naar onze mening wel een minpuntje van het kaartspel.

Spelen of skippen?

Volgens mij is dit ondertussen geen vraag meer… natuurlijk spelen wij La Casa De Papel: Escape Game! Om compleet in de ”mood” te komen voor het nieuwe seizoen van de Netflix serie is dit spel dé perfecte gezellige familiebezigheid.
Wil jij dit toffe spel ook in huis hebben? Bestel hem nu via de onderstaande knop, voor 23:59 besteld, is de volgende dag al in huis!