Het dobbel spel: Keer op Keer

Het spel Keer op Keer is het dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Wat zijn de Keer op Keer spel regels?

De spelers proberen de vakjes op hun speelvelden aan te kruisen, zodat ze zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden vullen. Ze moeten daartoe steeds een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer combineren om zo aangrenzende vakjes van de gekozen kleur te mogen aankruisen. Naast punten voor complete kolommen kan een speler ook een bonus ontvangen als hij alle vakjes van 1 kleur heeft aangekruist.

Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist, maar dan kunnen de spelers natuurlijk direct nog een keer spelen!

Welke regels gelden bij het aankruisen van vakjes?

  • Je moet het allereerste kruisje in kolom H zetten.
  • Alle kruisjes die je in 1 beurt zet, moeten aangrenzend in 1 blok van de betreffende kleur worden gezet.
  • Aangrenzend is alleen horizontaal en verticaal, niet diagonaal.
  • Nieuwe kruisjes moeten altijd grenzen aan ten minste 1 bestaand kruisje. Of je moet het eerste kruisje van die beurt in kolom H beginnen.
  • Je moet het exacte aantal kruisjes kunnen zetten als de dobbelsteen aangeeft.
  • Je hoeft niet per se een gekleurd blok in één keer te vullen.

Tips voor het spelen van Keer op Keer

Net zoals bij vele dobbelspelen speelt geluksfactor een grote rol! Maak steeds de juiste keuze en neem de door de andere spelers gewenste combinatie weg. De keuzemogelijkheden voor een speler stijgen als hij/zij zijn speelveld verstandig uitbreidt

Het Keer op Keer spel: spelen of skippen?

Keer op Keer kun je oneindig blijven spelen. Ben je erop uitgekeken, maar vind je het toch een heel leuk spel? Net zoals Qwixx heeft keer op keer spelvarianten! Bijvoorbeeld Keer op Keer 2. Door de talloze combinaties en de snelheid van het spel ben je nooit uitgespeeld dus dit spel krijgt van ons het label SPELEN! Ben jij enthousiast geworden en wil het zo snel mogelijk spelen? Koop Keer op Keer dan nu!

Klik hier voor meer Blogs omtrent leuke spelletjes

Bestel Keer op keer nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews