Pesten op een innovatieve manier met Uno

Ben jij het traditionele spelletje pesten of “kaarten” inmiddels helemaal zat, dan is dit kaarrtspel genaamd Uno wel perfect voor jou. Het is eenvoudig te begrijpen en met veel te spelen.

De spelregels

Net als met pesten, ook wel kaarten speel je dit spelletje dus met kaarten en kun je zoals het woord pesten al zegt je tegenstander enorm hard aanpakken. Hieronder een aantal spelregels van het kaartspel opgesomd.

  • Iedere speler (afhankelijk van met hoeveel je speelt) krijgt zo´n 6-8 kaarten
  • In het midden komt de overige stapel met kaarten (hiervan wordt afgepakt indien niet opgegooid kan worden)
  • De kaarten verdelen zich in getallen en vier kleuren (rood, geel, blauw en groen)
  • Indien de kaart die wordt opgegooid een getal of kleur heeft die jij in je rijtje hebt mag je opgooien.
  • Er zijn speciale kaarten als +4 en +2, dan moet de tegenstander na jou (of jijzelf indien hij/zij deze opgooit) twee of vier kaarten pakken
  • Hiernaast zijn er nog sluitkaarten waarmee een kleur bepaald kan worden en draai de pot om kaarten]

Zoals hierboven te zien zijn de Uno kaarten enorm divers en kunnen er vele combinaties worden opgegooid. Dit betekent dan ook dat een persoon bij een beetje geluk enorm snel door zijn kaarten kan zijn en kan winnen. Op zo´n moment is het de taak aan de spelers om die persoon te hinderen. Dit door bijvoorbeeld een +2 of +4 kaart op te gooien of door een kleur die je denkt dat die persoon hem niet heeft.

Uno is een simpel spel om te spelen en kan dus makkelijk gewonnen worden. Aan jou dus de taak dit te verhinderen.

Tips om Uno te spelen

Je vraagt je natuurlijk af, hoe kan ik mijn tegenstanders dan tactisch aanpakken zodat zij niet in een keer door hun kaarten heen branden. Hieronder een aantal essentiële tips voor het spelen van het kaartspel.

  1. Hou kaarten vast
Uno in actie
Uno in actie tijdens het spelen (afbeelding van: Smartphoto)

Om Uno te winnen is het handig dat je op het einde meerdere dezelfde kleuren hebt en een pestkaart achter de hand. Op deze manier kan je je tegenstander net voor het einde pesten en zo met jou eigen kleurencombinatie achter elkaar opgooien.

2. Hou je tegenstander in de gaten

Hou bij elke beurt van je tegenstander in de gaten bij welke kleur hij/zij een kaart moet pakken en doe dit tot an het einde. Als je een beetje goed oplet kom je al gauw te weten welke kleuren deze persoon niet heeft. Op deze manier kan je aan het einde van het kaartspel deze persoon hinderen indien hij/zij nog maar een kaart overheeft. Bijvoorbeeld door expres steeds de andere kleur aan te houden als je opgooit.

Uno – spelen of skippen?

Uno is een echte nieuwe vorm van het traditionele spelletje pesten. Het spel kan dan ook net als pesten al vanaf jonge leeftijd > 8 jaar gespeeld worden. Ook is het kaartspel met enorm veel mensen te spelen, dit aantal kan wel oplopen tot 8 spelers totaal. Ondanks dat het natuurlijk een copycat van het spelletje Pesten is, is Uno zeker een: spelen. Het kaartspel is verfrissend en heeft een net wat andere draai dan het traditionele kaartspel pesten.

Bestel Uno nu!

Klik hier voor meer Blogs omtrent leuke spelletjes

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews