Deze blog is geschreven door onze spelletjesexpert Juliette Grijpma.

Exploding Kittens is een erg populair kaartspel. Het is een strategisch kaartspel, denk goed na welke acties ervoor zorgen dat de anderen ontploffen en jij over blijft. Het spel Exploding Kittens kan je uren vermaken, je kunt het spel namelijk zo indelen dat de duur van het spel naar jou wensen is. Ook heb je veel uitbreidingspakketten die je telkens weer kunnen verrassen, zo raak je nooit verveeld. Dit zijn Barking Kittens, Streaking Kittens en Imploding Kittens. Ook heb je het party-pakket als je wil spelen met meer dan vijf spelers. In deze blog kun je lezen hoe je het spel speelt en wat je ervan kunt verwachten.

  • Duur: 15 minuten
  • Geschikt voor: 7 tot 99 jaar
  • Aantal spelers: 2 tot 5 spelers (meer mogelijk met party edition)
  • Moeilijkheidsgraad: 3/5

Speluitleg

Exploding Kittens heeft met je nagedacht. Ze leggen namelijk in 4 minuten uit hoe je spel dient te spelen. Bekijk het filmpje hier:


Bepaal wie het spel mag beginnen en speel daarna met de klok mee. Tijdens jouw speelbeurt heb je keuze uit 2 handelingen: 

1. Pas. Je doet niks en sluit je beurt af door één kaart van de stapel te pakken.

2. Speel een kaart. Leg de gekozen actiekaart open neer op de aflegstapel zodat iedereen deze kan zien. Voer de actie uit en beëindig je beurt met het pakken van één nieuwe kaart van de trekstapel. Je mag meerdere acties uitvoeren binnen 1 beurt.

Pak je een Exploding Kitten? Dan ontplof je en is het spel afgelopen voor jou. Alleen met een diffuse kaart kun je de Exploding Kittens ontmantelen en verder spelen. De laatste speler die zonder kleerscheuren overblijft, wint het spel.

Speciale Kaarten in Exploding Kittens

Nope

Elke actie van een andere speler kun je weigeren door de NOPE kaart te spelen. Deze kaart kan voor veel hilarische situaties zorgen. Je mag namelijk zoveel NOPE kaarten opgeven als je zelf wil.

Diffuse

Dit is de enige kaart die je kan redden wanneer je een Exploding Kitten kaart pakt. Iedere speler krijgt 1 diffuse aan het begin van het spel. Je kunt andere winnen door deze te stelen van je medespelers of door geluk te hebben en deze uit de stapel te pakken.

Exploding Kitten

De kaart waar het hele spel omdraait. Wanneer je deze kaart pakt ontplof je. Het spel is dan afgelopen voor jou. Tenzij… je een diffuse kaart hebt! Hiermee kan je de bom ontmantelen. Er zit altijd 1 exploding kitten minder in het spel dan het aantal spelers.

Exploding Kittens: Spelen of Skippen

We kunnen natuurlijk niet afsluiten zonder onze vaste categorie. Dit spel is uiteraard een spelen! Wil jij dit geweldig grappige spel ook in huis hebben? Bestel hem nu via de onderstaande knop. Voor 23:59 besteld, is de volgende dag al in huis!

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.