Regenwormen, het compacte dobbelspelletje

Je kent de vieze regenwormen dieren wel, maar daar gaan we het in deze blogpost gelukkig voor jou niet over hebben. We bedoelen namelijk het spelletje Regenwormen. Het is een dobbelspel die jij en je maat(en) al vanaf twee spelers kunnen spelen. Bijvoorbeeld gezellig voor op de vrijdagavond als je geen zin hebt om een film te kijken.

De spelregels

Genoeg over de algemene informatie van Regenwormen, nu even over de inhoud van het dobbelspel. Want hoe kan jij nou degene zijn die het spel wint? Ja natuurlijk, daar heb je de spelregels voor nodig. Hieronder om deze reden een aantal regels en dingetjes waar jij aan moet denken tijdens het spelen van het dobbelspel.

  • Je gooit om de beurt met 8 dobbelstenen
  • De dobbelstenen met Regenwormen (of het hoogste getal) leg je na de eerste worp aan de kant
  • Je gooit totdat je geen combinaties meer kan maken
  • Je mag elke soort, dus getal of Regenworm maar een keer aan de kant leggen.

Aan de hand van de bovenstaande regels probeer je de zo hoog mogelijke combinaties te maken. Een Regenworm moet minimaal een keer in je verzameling dobbelstenen zitten in jou beurt, anders geldt de beurt helaas niet. Een regenworm telt hiernaast als een vijf, deze wil je dus erg graag gooien om hoog uit te komen. De hoeveelheid die jij uiteindelijk bij elkaar hebt gegooid nadat je niet meer kan gooien (dobbelstenen of combinaties op) dat steentje met het getal erop mag jij pakken. Maar wat nou als dit steentje al bij iemand anders ligt? Ja juist, dan mag jij deze afpakken. Op deze manier moet je tactisch nadenken over wat je gooit en wie zijn steentje je afpakt, om zo het spelletje te winnen.

Er zit dus naast een lollige kant ook een hele tactische kant aan het dobbelspel, want wanneer stop je met gooien. Of wanneer ga je toch door met gooien en neem je een risico. Dat is nou het leuke aan regenwormen, zo gebruik je ook nog eens je hersenen op de vrijdagavond! Dit dobbelspel is toch wel even wat anders dan de serie Friends voor de vijfde keer kijken.

Tips waarmee jij Regenwormen wint

Je hebt dit natuurlijk allemaal gelezen en denkt ja leuk een tactisch spel, maar ik wil hem wel winnen. Hierom geef ik jou hieronder drie tips over hoe jij regenwormen het beste kan spelen.

  1. Analyseer je tegenstander

Het is belangrijk om goed te kijken over welke steentjes jou tegenstander beschikt. Kijk dan voornamelijk naar de tegenstanders met hoge getallen steentjes, deze staan namelijk het verst voor. Jou doel is om deze steentjes af te pakken zodat zij niet kunnen winnen. Gooi dus liever een keer teveel en jezelf af dan dat jij genoegen neemt met minder en als nog het spelletje verliest.

2. Dobbel verstandig

Regenwormen overzicht spel
Overzicht van het spel (Afbeelding van: 999games)

Je hoeft niet altijd in je eerste worp al de regenworm aan de kant te leggen. Er zijn genoeg kansen waarin jij nog een regenworm kan gooien om jou beurt tellend te maken. Stel je hebt in de eerste worp vier keer een vijf gegooid, dan pak je natuurlijk deze, omdat dit erg hoog is. De kans dat je daarna 1 keer een regenworm gooit is als nog super hoog. Zo kom je uiteindelijk wellicht op een hogere combinatie.

3. Speel verdedigend

Oke, het is je gelukt. Je hebt een hoge steen weten te bemachtigen. Maar hoe verdedig je die nu? Zodra jij een lagere steen hebt moet je deze bovenop de hoge steen leggen. Op deze manier kan jou tegenstander alleen de lage steen eerst pakken voordat deze bij de hogere steen komt. Zo kan jij dus door lagere stenen te winnen je hogere steen verdedigen. Maar let op dat je nu niet alleen maar lage stenen verzameld. Wissel dus af waar je voor gaat gooien.

Regenwormen – spelen of skippen?

Je had het vast al kunnen merken in de blog zelf, wij zouden zeggen: spelen! Regenwormen is een geweldig dobbelspel wat super makkelijk te spelen en begrijpen is. Het dobbelspel kan met veel spelers en weinig spelers gespeeld worden wat het een variabel en leuk spel maakt. Het dobbelspel kan dan ook lang duren maar ook zeker minder lang (< 30 minuten).

Bestel Regenwormen nu!

Klik hier voor meer Blogs omtrent leuke spelletjes

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews