Het bordspel Catan.

Catan, het leukste gezelschapsspel!

Wil jij een avondje optimaal genieten van een leuk spel samen met je familie of vrienden? Dan is Catan hét leukste gezelschapsspel dat jouw avond de perfecte invulling gaat geven!

Wat is Catan?

Catan is een bordspel dat in 1995 is bedacht door de Duitser Klaus Teuber. In 1998 werd het spel ook in het Nederlands uitgebracht. Catan draait om het vergroten van je eigen rijk en om het verzamelen van grondstoffen. Met deze grondstoffen kun je namelijk je eigen steden, dorpen en straten bouwen. Hoe meer steden en dorpen je bouwt hoe sneller je wint. Het spel kan 1-2 uur innemen voor een volledig potje.

Hoe speel je Catan?

Catan kun je spelen met 3-4 mensen in totaal. Iedere speler is een kolonist op het eiland genaamd ”Catan”. Dit eiland bestaat uit 21 hexagonale landtegels. Het spel bestaat uit rondes waarbij je de beurt krijgt om een dobbelsteen te werpen. Iedere worp levert tegels op waarmee jij je rijk kunt uitbreiden, dit is wel compleet afhankelijk van je worp met de dobbelsteen. Met een tegel kun jij een stad of dorp bouwen en grondstoffen werven of verzamelen. Er is wel een verschil in tegels en sommige tegels leveren geen tot weinig grondstoffen op. Het is dus belangrijk dat je je nederzettingen op een talrijke locatie bouwt. Je steden en dorpen leveren uiteindelijk ontwikkelingspunten op en de speler die als eerst 10 overwinningspunten heeft behaald wint het potje! Leuk hé!

Catan: het leukste gezelschapsspel: spelen of skippen?

Wij spelen Catan! Omdat het spel een eindeloze klassieker is en daarnaast bestaat uit veel verschillende elementen blijven wij een groot fan van het bordspel. Door de duur van het spel, dat soms kan uitlopen tot wel 2 uur, blijf je continu gefocust op wat je tegenstanders aan het voorbereiden zijn en hoe jij hen uiteindelijk slimmer af kan zijn om toch die ontwikkelingspunten binnen te halen. Het spel is niet heel erg lastig maar wel erg uitgebreid, waardoor alle elementen invloed kunnen hebben op het eindresultaat. Het spel neemt je mee terug in de geschiedenis, van ridders tot verzamelaars. Juist om dit feit blijven wij fan van het bordspel en raden het dan ook zeker aan om dit spel te spelen met je vrienden of familie! Catan is te koop bij Bol.com voor € 34,75 via het onderstaande linkje:

Bestel Catan nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews