Beverbende – het kaartspelletje voor totale chaos

In het kaartspelletje Beverbende gaat het om tactiek en geheugen. Maar om de beste tactieken uit te voeren moet je wel lef hebben. Want je weet wat ze zeggen, van ruilen komt huilen. Of toch niet? Ga niet voor een chaotische actie film als Fast and Furious maar ga dit keer wie weet is voor Beverbende een leuk en chaotisch kaartspel.

De spelregels van het kaartspel

Je bent nu vast benieuwd, wat zijn de spelregels achter dit chaotische kaartspelletje. Lees hieronder voor meer informatie daarover.

Zie de punten waar rekening mee gehouden moet worden voordat het spel begint.

  • Een iemand houdt de scores bij
  • Zorg ervoor dat je de laagst aantal punten hebt
  • Leg om te beginnen vier kaarten voor je neer (met de afbeelding naar beneden en horizontaal)
  • De rest van de kaarten op elkaar gedekt in het midden van de cirkel

Dus, je hebt al deze bovenstaande eisen gedaan, dan ben je klaar om met Beverbende te beginnen. Nu mag iedereen zijn twee buitenste kaarten gaan bekijken en daarna weer omdraaien. Deze dien je dus goed te onthouden. Je hebt nu twee opties. 1. Draai een van je kaarten en pak er een van de stapel, wissel deze vervolgens om. 2. Pak er een van de stapel, leg deze ongedekt bij je rijtje neer, wissel hem om of als het een krachtkaart is pak er twee kaarten bij.

Het doel is dus op deze manier zo min mogelijk punten te verzamelen. Heb jij bijvoorbeeld een kaart met 8 punten in jou eigen rijtje en heb je dit onthouden. Zodra je dan een kaart met 2 punten van de stapel afpakt dan kies jij er natuurlijk voor deze om te ruilen. Zo wil je gedurende het spel dit de hele tijd blijven doen.

Tips voor het spelen van Beverbende

Leuk en aardig, je kent nu de spelregels en snapt enig zins hoe het kaartspelletje in elkaar zit. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij degene bent die het spelletje gaat winnen? Hieronder een aantal tips die jou hopelijk kunnen helpen.

  1. Dwing geluk af

In Beverbende zijn er een aantal kaarten die ervoor zorgen dat jij bijvoorbeeld nog een keer aan de beurt bent of een kaart van je tegenstander af mag pakken. Zorg er dus door voor (met een beetje heel veel geluk) dat jij deze kaarten weet te bemachtigen en gebruik ze dan ook zeker.

Beverbende spelregels
Beverbende spelregels (Afbeelding van: Bruna)

2. Onthouden onthouden en onthouden

Bij het kaartspelletje gaat het enorm veel om het onthouden van de omgedraaide kaarten die je voor je hebt liggen. In het begin mag je maar een keertje kort spieken. Zorg er dus echt voor dat jij deze kaarten in je hoofd van links naar rechts blijft opnoemen, zodat je ze echt nooit vergeet.

3. Spieken

Iedereen heeft het wel is gedaan, ontken het maar niet. Het spieken bij je tegenstander is dan misschien wel niet eerlijk en mag eigenlijk niet, maar het zorgt wel voor een overwinning. Af en toe even kijken welke kaart je tegenstander pakt kan geen kwaad als je echt wilt winnen, toch?

Beverbende – spelen of skippen?

Is Beverbende nou een kaartspelletje om zeker te spelen met je vrienden op een leuke en gezellige spelletjes avond, of niet?Wij zouden zeker zeggen van wel. Het kaartspel is al vanaf 6 jaar oud te spelen en met zo´n 3-6 spelers al in volle gang. Zeker een: spelen dus. Het chaotische element samen met het onthouden van dingen zorgt ervoor dat de competitie mega zal zijn.

Klik hier voor meer Blogs omtrent leuke spelletjes

Bestel Beverbende nu!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

spellenplezier.nl
Average rating:  
 0 reviews