De leukste dobbelspellen van dit moment!

Dobbelspellen doen het de laatste jaren uitstekend in bordspellenland. Roll & writes zijn dankzij Clever en Keer op Keer een ware hype geworden, maar ook klassieke dobbelspelletjes als Regenwormen worden volop gespeeld. Maar wat zijn nou leuke dobbelspellen?

Roll & Write

Na zoveel jaren aan dobbelspellen zou je denken dat alles met dobbelstenen al eens is gedaan. Maar nee, de ontwikkeling van het dobbelspel loopt nog steeds door! De grootste ontwikkeling van de laatste jaren is ongetwijfeld de opmars van de roll & writes geweest, oftewel de spellen waarbij krabbelen op een kladblok wordt gecombineerd met een dobbelspel. Roll & writes bestonden al langer in de vorm van klassieke spellen als Yahtzee, maar zijn met de komst van spellen als Clever en Keer op Keer populairder dan ooit.

De reden waarom roll & writes zo populair zijn, komt omdat ze makkelijk te leren zijn, binnen no time zijn opgezet en ook niet zo’n lange speelduur hebben. Het zijn makkelijke en snelle spellen, die bij allerlei gelegenheden prima te spelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan op reis en vakantie, maar ook aan een gezellig moment tijdens een familiebarbecue of als alternatief voor een avond Netflixen. Ook door de lockdown zijn meer en meer mensen spelletjes gaan spelen.

Top 10 Dobbelspellen

Voor wat inspiratie heb ik mijn top 10 op een rij gezet, deze is als volgt:

1.     Dobbel zo Clever

2.     Clever

3.     Railroad Ink diepblauw

4.     Keer op Keer 2

5.     Bresk

6.     Machi Koro Legacy

7.     Las Vegas Royale

8.     Keer op Keer

9.     Castles of Burgundy: The Dice Game

10.  Geven en nemen

 

Het bovenstaande lijstje met dobbelspellen is een laagdrempelig lijstje met alleen maar dobbelspellen. Deze spellen zijn leuk om te spelen met vrienden, familie of met je collega’s tijdens een vrijdagmiddagborrel.

Top 10

Een van de bekenste dobbelspellen: Qwixx

Een dobbelspel met een plekje in mijn hart is Qwixx. Dit is een van de bekendere roll & write dobbelspellen. Het is de oudere broer van Qwinto en dankt zijn populariteit aan het simpele spelconcept waarbij je zo nu en dan ook gebruik kunt maken van de gegooide dobbels van je medespelers.

 

Het spel is te spelen met 2 tot 5 spelers (ook erg leuk met 2 spelers) en een potje duurt ongeveer een kwartier. En zoek je uiteindelijk nog meer variatie? Dan kun jij je hart ophalen met de Qwixx Connected uitbreidingsset die jou 2 extra spelvarianten geeft.

variaties dobbelspellen als Qwixx met inhoud

Benieuwd geraakt naar welke dobbelspellen er allemaal zijn? Bekijk hier onze overzichtspagina’s met alle dobbelspellen reviews!

Categorieën: Dobbelspellen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.