Je herkent het wel, je bent op vakantie met je vrienden en het regent buiten met pijpenstelen. Je wilt toch plezier hebben samen en wilt een spel spelen waarbij het voelt alsof je aan het feesten bent. Een kratje bier of een wijntje erbij en je bent ready to go in de sta caravan die je voor een weekje hebt gehuurd op een camping op Costa Brava in Spanje. Herkenbaar?
Om jou op weg te helpen hebben wij een top 3 partyspellen samengesteld waarbij het geeneens aan de orde is of je een drankje minder of meer ophebt. Door dit top 3 lijstje gaat jouw vriendenvakantie nog leuker worden dan je van tevoren had gedacht.

1. Jenga

Jenga is een spel van fysieke en mentale behendigheid en eigenlijk nog leuker dan je eerst dacht. Het is de bedoeling om je vrienden zo erg mogelijk dwars te zitten bij het verwijderen van de houten blokjes. Schroom dus niet om je tijd te nemen bij het spelen van dit partyspel. Je zult je wel afvragen, waarom is juist Jenga een partyspel? Juist doordat er bij dit spel een opbouwende sfeer is richting de emoties van jou en je vrienden is het na een potje tijd voor een hapje of een drankje, dit is natuurlijk hét moment waar je de winst van één van je vrienden of jezelf gaat vieren. Daarom raad ik Jenga aan als één van de leukste en uitdagende partyspellen die er momenteel zijn in de markt.

2. 30 seconds

Bij 30 seconds is het de bedoeling dat je binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden omschrijft aan je vrienden. De teams die je gaat maken moeten minimaal bestaan uit minimaal 2 vrienden per team. De woorden die je gaat beschrijven aan je vrienden vallen binnen verschillende categorieën, deze lopen uiteen van acteurs tot televisieprogramma’s, sporters, steden en artiesten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is een categorie in dit partyspel. Het team wiens pion als eerste het laatste vakje bereikt wint het spel. Bij 30 seconds is het de bedoeling om jou kaartjes zonder woorden te beschrijven, dus je mag niks zeggen. Waarom is 30 seconds nou een partyspel en waarom is het lachen om te doen op je vriendenvakantie? Omdat je zo kort de tijd hebt om zonder woorden uit te leggen aan je vrienden wat je op je kaartje hebt staan kan dit zorgen voor een lacherig gezelschap met je vrienden. Dit is natuurlijk fantastisch als je de hele dag op het strand hebt gelegen en je hersens weer even moet opfrissen. Daarom raad ik 30 seconds zeker aan om uit te proberen met je vrienden op de volgende vriendenvakantie.

3. Party & Co Original

How original, een spel waarbij de titel al een feestje is!  Bij dit partyspel begin je met het kiezen van een kleur grammofoonplaatspeler. Er zijn vier kleuren; goud, zilver, brons en wit. Waarom juist deze kleuren dat weten wij ook nog steeds niet. Ook bij dit partyspel is het de bedoeling dat jij en je vrienden teams gaan maken. Je gooit een dobbelsteen om aan te zien in welk vakje je terechtkomt met je grammofoonplaatspeler. In het vakje staat een opdracht die je moet uitvoeren. Bij iedere opdracht die je goed uitvoert verdien je een grammofoonplaat voor op je speler. Ook bij dit spel heb je 30 seconden de tijd om je opdracht uit te voeren. De vriend die de meeste grammofoonplaten heeft verzameld wint het spel. Leuk hé! Dat vonden wij in ieder geval wel en daarom raden wij het zeker aan om dit spel uit te testen op je volgende vriendenvakantie.

Onze mening over deze top 3 partyspellen

Na vele partygames gespeeld te hebben blijf ik een groot fan van Jenga. Dit spel vereist namelijk geen talent of speciale dobbeltechnieken. Het principe van dit spel ligt letterlijk in het stapelen en verwijderen van houten blokjes. Dit is top, voornamelijk als je een ademmomentje vrij hebt op de vakantie met je vrienden. Lees ook onze andere blogs over de leukste party spellen:

Categorieën: Partyspellen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.