Heb je je spelletjes kast ook al 10 keer uitgespeeld? Dan is het tijd voor een nieuw spel! We begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar na klassiekers als Mens Erger Je Niet en Monopoly zijn er veel nieuwe vette bordspellen uitgebracht. Er zijn veel spellen op de markt en maar weinig overzicht. We willen je hierbij een handje helpen. Wij hebben namelijk een quiz ontwikkelt die bepaald welk bordspel geschikt is voor jou! Lees in deze blog welke bordspellen het beste voor jou geschikt zijn en hoe je daar achter komt…

Met wie ga je bordspellen spelen?

Als eerst is het belangrijk om te bedenken met wie je het spel wilt gaan spelen. Het ene spel is namelijk leuker met twee personen en het andere spel is veel leuker om met een grote groep te spelen. Bedenk daarom voordat je de quiz gaat doen welk gezelschap je om je heen zult hebben. Dit kan bijvoorbeeld met je partner, met een groep vrienden of met je familie zijn. Het is ook fijn om rekening te houden met eventueel de aanwezigheid van jonge kinderen in het spel.

Hoe lang mogen bordspellen voor jou duren?

De volgende vraag: Hoe lang wil je dat het bordspel duurt? Dit kan namelijk erg verschillen, een potje Phase 10 kan soms wel 3 uur duren terwijl een spel als Uno veel sneller afgelopen kan zijn. Denk eraan dat als je jonge kinderen in je gezelschap hebt, dat het spel niet lang moet duren. Ze zullen namelijk snel verveeld raken en iets anders willen doen. Hun spanningsboog is korter dan bij een volwassene, daarom zijn korte spellen veel leuker om te spelen. Maar wil je een avondvullend bordspel met je partner onder het genot van een wijntje en kaasplankje, dan kan het spel niet lang genoeg duren.

Welke soorten bordspellen zijn er?

Bordspellen bevatten een spelbord en verschillende onderdelen. Bekende bordspellen zijn bijvoorbeeld Monopoly en Risk. Je kunt nog een verdere verdeling maken in bordspellen. Je hebt familiespellen, strategische spellen en wargames.

De familiespellen hebben eenvoudige regels, zijn vaak afhankelijk van een geluksfactor en zijn geschikt voor het hele gezin.

De strategische spellen hebben vaak complexere regels en een lagere geluksfactor. De strategische spellen hebben over het algemeen een goed doordacht spelsysteem met een thema eraan verbonden. Het spelmateriaal is goed uitgevoerd en de spelduur is niet te lang.

De wargames zijn het meest ingewikkeld. De spellen duren lang en hebben vaak veel spelattributen, weergegeven door figuren of kartonnen kaarten. Je moet hiervoor ook een goede tactiek bedenken.

Probeer onze quiz!

Ben je eruit met wie je gaat spelen en hoe lang het bordspel mag duren? Speel de quiz hier!

Categorieën: Bordspellen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.